Nyårs outfit 2010!

Det fick bli en väldigt failad "fjortis-ta-kort-på-sig-själv-i-spegeln"-bild som får visa min nyårsoutfit. Ni har inget att säga till om, min blogg, mina failade fjortis bilder..

Jag hoppas verkligen jag ser bra ut, för det var inte bekvämt precis.. Jag är ju inte tajt och har inte mycket tajt sittande kläder (enligt mig själv), och det här var ju.. Litet. Haha, ni skulle sett mig när jag satte på mig kjolen, *grymt och fnys*. Kosetten räddade typ mitt liv ikväll, eller tvärtom? Rättare sagt: den tog nog livet av mig.



Mönstrad klänning - Gina Tricot
Volang kjol - Cubus

Fyverkerier! Yippie :D

Nu har familjen varit inne i stan och tittat på GPs fyverkerier. Vi gjorde det förra året också, så det är lite som en tradition. Jag är inte så intresserad egentligen, men visst, det är väl fint. Måste jag erkänna. Och så måste jag ju följa med även fast jag inte vill.. Haha, känner mig som en femåring.. :(

Nu ska jag fixa mig för ikväll så jag är snygg på festen hos Linnea, men innan vi ska åka dit är det middag här.




Blev lite "bra-att-ha"-shopping på vägen hem

Efter att jag suttit och väntat en halvtimma på ett försenat tåg med min subway macka, åkte jag och kusinvitaminen (som sitter här bredvid mig nu ;)) och köpte lite grejor jag behövde ha. Typ sminkborttagning, det har jag levt för länge utan nu. Och partyhattar! Vad är en nyår utan partyhattar och sånna där grejer man blåser i..? Hahaha


Nyårsnaglar. Check.

Klar med naglarna! Kan man säga. Jag tycker inte det blev bra, det är pinsamt att visa upp.. Men, det är faktiskt första gången jag gör tippar på mig själv. Så det får duga. Älskade ursäkter. Jag kan ju fortsätta pilla lite när jag vill, så blir det bättre med tiden. Slänger in ett kommentarssvar här också!

Svar: Jag använde Depends tippar, dock inte dom på bilden utan dom  jag köpte var (som ni såg) helt genomskinliga. Och i plast, plast var ingen fördel tycker jag men.. Aja. Dom kostade en hundralapp och det är hundra naglar i en förpackning så det är värt. Och dom finns att köpa typ överallt där Depends skitnagellack säljs. Kicks, Lindex, H&M, you name it. Jag köpte mina på Grand parfymeri.


Fixar naglarna

Har sättit på tippar, filat och fixat i över en timma nu. Ska måla dom också, har dock inte bestämt mig för vilken färg. Antingen blir det fransk manikyr eller helt svarta. Eller ett mörklila O.P.I nagellack jag fick av mamma i julklapp? Får se. Nu ska jag fortsätta fila och göra vissa kortare, som ni ser är vissa naglar ganska mycket längre. Visar sen, när jag är klar, hur det blev :)

Jag vill ha detta från Victoria Secret 2011 kollektion

Nu tror jag att jag har tittat på varenda jävla bild som Victoria secret hade på sina nya grejer. Det tog typ två timmar, eller mer.. Ovärt? Hahaha. Aja. Ikväll visas det - tagga! Vet inte ens om jag kommer se årets visning för jag ska vara med min pojkvän. Undrar om killar vill se nästan nakna, dräggelheta, miljonbetalada supermodeller som visar upp sig gratis i tusentals strålkastare? Hmm.. Vi får se. Annars blir det ju lätt reprisen.


58 dollar = ungefär 400 kronor. Den snygga zebra mönstrade näst längst bak eller den på bilden. Kan inte rikitgt bestämma mig för vilken som är snyggast..?


Deras mest populära push-up bh. Kostar mellan 45-55 (= ungefär 310- 380 kronor) beroende på färg/mönster.


Bara för sött, hihi! Den första kostar 36,5 dollar (= ungefär 250 kronor) och den andra 34,5 dollar (= ungefär 235 kronor). Så fucking värt! Den andra fanns även i vitt, den ska (sorry morsan, vet att jag inte ska säga så) jag ha.


Fanns i lila, jag tror det var det som var grejen.. Varför jag gillade den, asså. Kostar 52 dollar = ungefär 355 kronor.


Trooosooor! I love. Fanns fler färger än dom som visas på bilden, fanns mönstrade också. Så man kan matcha sina bhar! Yippie, det gillar vi. Dom kostar 11,5 dollar (= ungefär 80 kronor) styck eller 30 dollar (= 205 kronor) för tre stycken.


Den första: 35 dollar (= ungefär 240 kronor). Finns i rött eller svart. Missa nu inte att titta in modellen, jag började skratta.. Hon ser drogad ut, helt jävla borta. Hahaha, stackarn som inte får äta. Den andra kostar 38 dollar = ungefär 260 kronor.


Bikini! Yippie, får mig att längtar till sommaren.. Att jag sitter och tittar på bikinis nu liksom? ;) Den här kostade i alla fall 60 dollar = ungefär 410 kronor.


Kääär! 38 dollar (= ungefär 270 kronor) - omg, jag är så SOLD. Fanns i riktigt många färger och balla mönster också. Tycker den var sååå snygg, älskar trosorna!


24 dollar (= ungefär 165 kronor) på min favorit Victoria secret modell, Miranda. Hihihi. Fail! :D Andra bilden är samma bikini, men andra trosor? Varför vet jag inte.. Störande. Snygg i alla fall, I want it.

Come a little bit closer.. ME! :D


Namn:
Amanda Ewa Paoulina Hedegård
Smeknamn: Korven
Längd: Typ 1.67 - 1.70? Kommer inte ihåg.. Under 1,70 i alla fall, 100% säker.
Skostorlek: 37 brukar jag säga, men det beror ju på skorna ibland också, så 36 händer.
Hårfärg: Mörkblond/ljusbrun? Skulle jag nog kalla det. Eller guldblond.
Har du piercingar?: Nej. Bara vanliga, tråkiga hål i öronen.. Men vill ha ett hål till i ena örat och navelpiering.. Och kanske i tungan, det är ganska snyggt!
Har du tatueringar?: Har ingen för tillfället, haha, men kommer säkert skaffa i framtiden, det är inget jag är emot precis. Det är snyggt att sätta dom i nacken, bakom örat, fotleden/vristen eller uppe på foten. Jag har alltid älskat Kenzas tatuering! Vill göra något liknande hennes, den är så söt, tjejig och lite och diskret. Alldeles lagom.

Är du kär i någon?: Ja, i min pojkvän!
Vad är du allergisk mot?: Ingenting vad jag vet. Men jag har aldrig haft träslöjd i skolan för jag fick röda prickar som kliade, över hela kroppen. Men vi har aldrig kollat upp vad det var.. Sågspån och sånt förmodligen.
Önskar du att du bodde någon annanstans?: Faktiskt. Kanske inte annan stad och så.. Men det är så lätt att drömma sig bort till en fin, dyr bostad i varma klimat! Mångmiljonsommarstuga får det bli, haha.
Tänker du på att ta självmord?: Nej..? :s Men undra hur det skulle vara.. Man vill ju veta men ändå inte? Shit, vilken tankeställare jag fick nu. Aja, någon gång kommer jag ju dö.. Får se hur det blir då ;) Längtar och längtar inte.
Vilket shampoo använder du?: Tresemme, det äger! Och ibland när mitt hår är riktigt "skadat" ger jag det godis i form av något grönt olive schampoo från Loreal. Dyrt - men så värt det.

Vilken parfym använder du?: Jag varierar mellan fyra stycken. Eller, jag använder en och samma i perioder tills jag vill byta. Jag har fyra olika, älskar dom alla! Lacost dream of pink, Paris Hilton Fairy Dust, Christina Aguilera Inspire och Avril Lavigne Forbidden Rose som är min nyaste. Fick den i julklapp :)


Vad är du rädd för?: Att förlora dom jag älskar via döden. Fyfaaan, vilken mardröm! Och att blå påhoppad när jag är ute. Typ rånad, hotad, misshandlad, våldtagen eller t.o.m mördad. Man har ju hört ganska mycket om sånt där och det är fan läskigt.. Är skiträdd när jag är ute själv om nätterna.
Vad har du gjort idag?: Vaknade med en kompis bredvid mig. Vi åt frukost, tittade på lite TV. Han åkte hem och jag åkte och shoppa. Inte så mycket mer..
Var det kul?: Nja, en vanlig dag typ. Inget speciellt.
Vad ska du göra med resten av dagen?: Svara på resten av frågorna här, publicera det, stänga ner datorn, borsta tänderna och fixa mig för att sova.. Sen sova typ.
Hur tidigt stiger du upp?: Nu på jullovet - inte innan klockan tolv. Förrgår sov jag till 12.30, men idag sov jag bara till typ 11? Så låg bara där jättelänge, haha.
Är du seriös?: Både och. Klart jag är seriös ibland, men jag är väldigt bra på att vara oseriös också. Bra på att göra narr av mig själv och skratta.
Var har du ont?: Va? :s *Udda..* Men om ni nu vill veta - har typ alltid nackspärr. Eller, jag spänner mina axlar väldigt mycket, dom kan inte slappna av. Och det känns.
Använder du hårspray?: Ibland, men inte dagligen. Någon gång ibland, två gånger per månad typ?


..att tvätta?:
Gillar att tvätta? Vad fan? Jag älskar att duscha! Är det samma sak? Tvätta kläder gör jag aldrig, men jag diskar ibland för att vara snäll mot mamma. Det gillar jag inte, det förstör mina naglar.
..berg-och-dalbanor?: Inte lisebergs i alla fall, tröttnat efter två år på rad med guldpass.. Vad tänker man med engentligen.. Annars så, ja, det gör jag väl.
..att slåss?: Vad fan? Vilken fråååga? Haha, jag och min bror brottas ibland! Typ två gånger per år. Ibland busar vi lite när vi disckar, typ snärtar handdukarna på varandra, fattar ni vad jag snackar om..? Men nej, jag gillar väl inte att slåss seriöst :o
..plastikoperationer?: Jag ska inte säga att jag är emot det, för det är jag absolut inte. Ska inte heller säga att jag gillar det.. *Hmm* Den här var svår. Det är ju en smart grej för dom som mår så jävla dåligt över att dom är så jävla fula, men.. Det finns ju för- och nackdelar med allt. Det går att diskuteras, liksom.


..gånger ditt namn varit med i tidningen:
Säkert miljarder, alltså utan mitt efternamn.. ;) Haha, busigt! Men jag har varit med i tidningen några gånger.. Pappa hade en helsida en gång och då pratade han lite om mig.. Jag och min syssling var också med i tidningen när vi var små för vi badade i stadsfontänen! Hahaha, vilket minne. Och några gånger vet jag att jag varit med på bild när jag dansat, men utan namn.. Vilket svar jag gav ;)
..ärr du har på kroppen: Säkert miljarder där ockå.. Är uppväxt med katter.
..unika läsare du har per vecka: Det varierar ju lite, men jag skulle säga ungefär 350 stycken.
..timmar du sitter vid datorn per dygn: Ojojoj. Mycket! Lååång tid. Typ mer än halva den tid jag är vaken under ett dygn. Mer än fyra timmar, det lovar jag. Vi har ju egna datorer i skolan också, så det går ju inte att komma ifrån ;) Haha


..låten du lyssnade på:
Hoffmaestro - Round it goes. Love it!
..TVprogrammet du tittade på: Jag vet att det var något med Gordon Ramsy på TV en stund innan mamma stängde av den, men jag tittade inte precis. TVn är typ alltid på utan att någon tittar. Men ungefär 3 timmar innan det tittade jag på 2 and 1/2 men :D Så mycket vet jag.
..personen du ringde:
Enligt min mobiltelefon var det mamma. Jag ringde för att berätta vad jag hade shoppat, vad det hade kostat och vad hon skulle "betala" mig ;) Hahaha
..personen du tänkte på: Min pojkvän! Det är alltid min bebe älskling som är i tankarna. Jag tänkte att han var besviken på mig för att jag inte kunde åka till honom ikväll :( *Buhu*
..personen du fick sms av: Min kusin vitamin Klara från Stockholm! Hon undrade när festen började på nyårs afton, haha. How cute? ;)
..gången hela din familj åt middag tillsammans: Ojojoj, herregud! Förr hade hela vår familj s.k "söndag middag", något vi höll på med i nästan tio år. Men det var ett bra tag sen vi slutade med det nu! Vi har nog ätit tillsammans någon enstaka gång sen vi flyttade till Göteborg, vilket var över två år sedan. Vi säger att det var 1,5 år sen mamma, pappa, bror och jag åt en riktigt lagad middagsmåltid tillsammans.
..saken du köpte: Idag hade jag en liten shopping tur. Det senaste jag betalade för innan jag åkte hem var en klänning från mellandagsrean från Gina Tricot, den kan ni kolla in hääär! :D
..filmen du tittade på: American pie var det, men vilken av dom minns jag inte..

Liten detalj i designen

Jag har fixat lite snyggare texter, ser ni? Vad tycker ni om det, blev det bra?
Jag ville matcha min header text lite.. Men jag tror nog jag vill ha orden en aning större. Man får ju inte göra misstaget och överdriva så pass mycket att det runtomkring typ "försvinner", så rubrikerna tar över. Det måst vara en perfekt balans ;) Hahaha


I alla fall, säg nu om ni tycker det här var snyggt eller inte :)

Behöver smakråd - vad har ni att säga om den här? HJÄÄÄLP

Den här blusen/skjortan provade jag idag.. Dock köpte jag den inte, men gillade den riktigt mycket. Men det var så svårt, hahaha. I-landsproblem! What to dooo lixåm?! xD

Seriöst nu.. Vet inte om den skulle se för tantig ut? Eller för vuxen, typ-liksom-dah-jagmenar. Det är ju ingen urringning, dock brukar jag inte ha så mycket sånt.. Den kostade 250 spänn i alla fall. Tycker ni jag ska köpa den? Det var den svarta jag provade, letade efter den ljusa men tror det blir för mycket. Är jag såhär pass osäker som jag är, borde jag nog göra det en aning diskret? Eller..?


Amanda köpte något på mellandagsrean!



DEN HÄÄÄR KÖPTE JAG PÅ REA! Jag är inte precis känd av att hitta fynd. Är mer den som köper grejer och någon vecka senare är det halva priset.. Är så stolt över mig själv som hittade den här klänning för endast en hundralapp! Men den är ju ganska extrem.. Fast ändå enkel. Jag gillar den, vad tycker ni om den?


Mer underkläder! :D Yippie. Det har blivit min nya grej känner jag.. Har börjat kolla in underkläderna och alla sexiga nattlinnen, tss haha. Gjorde inte det så mycket förut förstår niiii ;) Bara så ni vet typ.


Och till sist (eller jag köpte den egentligen först, menmen.. Hahaha) en söt ring i silver från Glitter. Jag fick reda på det ganska nyligen, att glitter säljer smycken i silver? Men det är ju bra! Stör mig så himla på mina ringar som tappar färgen när tvättar händerna..? *Grymt fnys*

JAG ÄR TILLBAKA! JAG ÄR INTE DÖD

JAG ÄR TILLBAKA! JAG ÄR INTE DÖD - som vissa av mina kompisar frågade mig på facebook..? Haha, gosar är dom! Dom undrade vart jag tagit vägen. "Hon måste gått och dött som inte bloggat på tre dagar". Skön.


Men nu lämnar vi det bakom oss och jag pallar inte berätta vad jag gjort när jag inte bloggat, det är ju det som är grejen med att inte blogga. Hoppa över några dagar i livet, liksom ;) Nu kom jag i alla fall precis hem från en shoppingtur! Är helt slut, det är så jäkla jobbigt att shoppa.. *Puuh* Jag ska ladda batterierna med en fet kanelbulle och några avsnitt av 2 and 1/2 men. Sen får ni se vad jag köpte idag, tjoho!




Hahahaha, fan vad rolig bild jag fick till.. Helt oförberedd, pillar bort matresterna mellan tänderna med tungan.. Hahaha, åååh

Ahmendah's julklappar - del 2


I smink kategorin fick jag i år:
En liten sminklåda (skulle jag kalla det, haha) av morsan som innehåller nio olika ögonskuggor, två roge och ett compact puder + några borstar till detta. Till mig själv köpte jag billig skit från Maybellines lillasyster-kollektion som heter MNY. Den är relativt nysläppt i Sverige och grejen med just det sminket är att ingenting kostar över 50 kronor. Är ni lite mer intresserade kan ni läsa mer här (någon random blogg jag hitta på Google) . Köpte ett läppglans, två ögonskuggor och en ögonbrynspenna. Det kostade 150 spänn = så värt. Plus lite fräscha borstar från Kicks, gillar deras. Dom är billiga och bra, dock får man köpa nya när produkten man använder dom till tar slut. Max två månades livslängd, skulle jag säga.

Min nya drog = chai te

Borde inte köpt det till morsan i julklapp, burken kommer vara slut innan kvällens slut. Fast jag ska inte skriva "jag lovar", då blir det för överdrivet.. Och ja, självklart har jag druckit upp koppen jag har på bilden. För en lååång evighet sen.


Haha, fan vad gullig jag ääär! Vill peka på mig själv och säga "naaaw". Kolla öronen - det är helt sjukt ;)

ENSAM HEMMA = FF FFS!!!

(Läses endast av efterblivna idioter: ff ffs betyder föräldra fritt for fucking sake)

Varken mamma eller brorsan min är hemma, jag är heeelt alone! Så när dom drog tänkte jag självklart "nu ska jag göra något riktigt busigt, något som jag aaaldrig skulle gjort om dom var hemma!" Efter en stunds fundering blev mitt svar till mig själv "wh00t..? Wtf är det då, liksom?". Jag som tänker typ varje dag "nu vill jag göra det där, men kan inte för mamma är hemma. Det ska jag komma ihåg, såfort hon sticker ska jag göra den där grejen". Och nu vet jag inte ens vad det är. Assååå? *Suck*

Jag kan städa mitt rum och inte berätta det för mamma? :D Det är busigt på hög nivå! Då kommer hon tro att jag är vääärsta ganstern och megabusig, fast så lever jag rent och fint. Sikken idé, det blir perfekt.


Att hoppa i soffan är fan inte kul när det inte finns någon där som säger att jag inte får göra så!!! :( I-landsproblem.

Ahmendah's julklappar - del 1



Allt det här, förutom armbandet, har jag köpt till mig själv.. Alla örhängen är från Glitter, dock tror jag att jag ska byta/lämna tillbaka korsen..? Är osäker på dom, dom är inte lika snygga längre. Näää, tror inte jag kommer använda dom, då är det lönlöst. Armbandet är från märket Maloa. Extra fakta: det är svenskt och här är hemsidan. Jag fullkomligt älskar det! :D Mamma och min ena kusin fick ett likadant (av morbror), det var verkligen jättefint.

Naglar

Igår innan våra gäster kom fixade naglarna lite :) Jag gillar sånt (köpte massa nagelgrejer till mig själv i julklapp, dom kommer komma upp här om några dagar), men tycker inte jag har tid att sitta och pilla med naglarna. Men nu gjorde jag som sagt det. Lite stolt, hehe tss.. Och kolla inte på mina nagelband, av någon anledning fick jag för mig att pilla upp dom innan jag tog korten? *Suck, smart* Och dom är inte riktigt lika hemska irl, bilden förvärrar det något onödigt mycket :(




Tror jag ska måla dom i någon färg ikväll, när vi kommer hem från farmor. Som ni kanske ser på bilderna har jag redan pillat bort lacket på några av naglarna, men inte alla.. Hahaha, typiskt mig ;)

Dagens planer: jullunch med farmor

Något jag inte är in love med är veckorna efter jul. Dom är bara allmänt onödiga och jättejobbiga. Morsan tycker typ det är bästa biten, för då behöver hon inte städa eller laga mat. Hahaha, typiskt mamma min :D Men jag tycker inte om dagarna som komma skall för det är kallt ute (vilket det ofs var innan också..), man får/kan inte köpa någonting och alla måltider är julbordsrester. Till frukost åt jag apelsinris..

Men vi ska göra oss av med lite rester, här hemma. Jag, mamma och mormor ska snart åka iväg till farmor och bjuda på julbordsrest-lunch. Den stackars tanten är ju ensam varenda jul, bara ligger där i soffan.. Jag måste besöka henne mer, ett nyårslöfte..? Tycker så synd om henne när vi är där. Okej, boring varning nu.
Hon kommer i alla fall bli as glad av lite skinka och vi också, för vi slipper äta upp hela. Hihihi.


Hahaha, kände att jag "behövde" lägga in en "godmorgon-ahmendah-klassiker". Söööt

BTW, klockan 16.00 idag kommer första delen av mina julklappar upp här på bloggen! :D Spännande *hmm* Smycken är första delen, glöm inte kolla in det.


Julafton 2010.

Det har varit ännu en bloggfri dag idag, på julafton. Men det får ni ändå ta att förstå, inte för att jag tror det "stört" någon av er att jag inte suttit framför datorskärmen..

Nu är julaftonen 2010 i alla fall officellt över. Den var okej, kan inte påstå något annat. Finner inte bättre ord typ? Det är ju inte längre som när man var liten, kan man lugnt säga.. Dock vaknade jag på natten och kunde inte somna om (som det ska brukar vara). Förutom allt detta, firade vi julen som vi alltid gjort. Hemma hos oss med mammas bror, hans två vuxna barn och mormor. Ända stora skillnaden var att i år hade vi köpt en julskinka och janssons frestelse för morsan är för lat, hahaha, och att pappa inte var med oss.. I år var första julen utan pappa, och jag tänkte rätt mycket på honom. Alltså extra, mer än jag brukar.

Aja, även fast klockan är en bra bit över tolv och jag skriver det här för sent (bättre sent än aldrig): GOD JUL PÅ ER ALLA! Hoppas ni fick det ni önskade er allra mest (fick inte jag, ofc, men "förväntade" mig det inte heller. Sadface ändå) och att ni hade en toppendag.

Vi tog inte ett enda snålt kort på julen det här året - hur kasst? Vet inte om någon tänkte på det. Mamma sa en gång att vi borde ta ett kort på julen 2010, men vet inte om hon någonsin faktiskt gjort det..? Men alltså: inga bilder av denna lätta anledning. Om inte mamma tog någon dum bild, då kanske den kommer upp.. Om jag får tag på den vill säga.

Nu ska vi snacka lite julklappar. Som sagt, fick inget speciellt som bör nämnas. Inte något av det som stod längst upp på önskelistan (vilket var iPhone4, systemkameran Canon Eos 450D/500D eller ett par Primeboots), men samtidigt tänker jag att livet inte är över. Det är en presentdag imorgon också, alla dagar kan vara presentdag. Är jätteglad över det jag fick, men i ärlighetens namn var väl det mesta sånt som jag behövde. Alltså skulle fått i alla fall. Och 2000 kronor av klapparna var (som ni vet) ur egen ficka. Fast årets klappar är inte riktigt slut ändå, nu kommer mellandagarna och 3 januari ska jag och mamma till Stockholm där jag är säker på att det blir mer shopping! För det har morsan fan sagt.

Jag har delat upp mina julklappar i 7 kategorier som kommer komma upp här på bloggen, en kategori per dag, så ni får en liten överblick i vad det är för grejer vi ger bort i vår familj. Jippie! Börjar imorgon och håller som sagt på en veckas tid. Hoppas ni kommer enjoy'a that!

Nu ska jag sova, god natt och återigen god jul.

- 1500 kronor :(

Usch, känner mig hemsk! Jag har köpt hur mycket saker som helst idag, men ingenting till någon annan. Bara saker till mig själv, för 1500 spänn! Det är typ sjuuukt mycket pengar! I alla fall för mig, det är fan två av mina månadspengar. Och jag gjorde av med alltihopa på mindre än tre timmar. Och ingenting var kläder heller.. Köpte smycken för 230, nagelsaker för 620 kronor, fiiifan! 620 spänn som jag tar bort med aceton efter två dagar. Fyra nagellack, tippar och en nagelfil. Och underkläder för 550 kronor, två set med matchande bh + trosor.. Det är för lätt att göra av med pengar och jag är för bra på det! :( *Buhu*

God jul, Amanda..

23 - I want an Iphone



Självklart. Vem vill iiinte lixåm? Känns inte som jag "behöver" säga så mycket mer. 700 spänn i månaden skulle min räkning ligga på i så fall, med det abonnemang jag kollat upp.





Den här låten var lite skön, hehe.. Man känner igen sig ;)

Släktmiddag

Idag fyller min mamma år, yippie! GRATTIS GULLUNGE SOM ÄR FINAST I HELA VÄRLDEN! :D I alla fall, snart dyker det upp lite släktingar här.. B.la. mormor som ska sova kvar till julafton, precis som hon gör varje jul, och det kommer bli så jävla trångt. Och jag kommer inte få stanna uppe till halv tre på natten och sova bort frukost och lunch. Mormor är bra och ball, men som ni förstår och redan vet finns det något negativt med allt :(


Men kolla vad jag hitta..

Är Lavin på H&M fejk? Wtf liksom.. Undrar om de här är sant? I så fall, stackars alla de stackare som la 1500 spänn på en skitkass-kvalité-klänning från H&M.

Jag hittade det hääär.

Kommentarssvar, i brist på bättre rubrik..

Svar: Det är en klänning á la Bikbok! Vet dock inte om den fortfarande finns kvar.. Kul att du tyckte om den i alla fall :)


Bitches, I'm back!

Som ni märkte hade jag en liten bloggpaus igår, och det var sååå skönt. Jag gjorde absolut ingenting igår, eller förresten.. Martina färgade håret på mig innan hon åkte härifrån. Men annars var det inget speciellt. Som ni borde veta alltså ;)

Nu har jag precis vaknat och har hunnit titta på julkalendern. Det är så himla spännande, hur ska det gå för Gyllene Orren liksom?! Hahaha.

Frukost. Och väldigt borstat hår, *mums*

Jul på Liseberg med Maaartina (hon är bara min)


Jag skrev två (tss, haha) önskelistor och Martina målade en söt tomte som vi gav till Tomten. Jag skrev b.la. att vi önskade oss biljetter till en utlandsresa, till Grekland eller Karibien. Fyfan vad najs, hoppas vi får det i julklapp nu. Verkade så på tomten i alla fall, han gav oss kramar ;)


Sötare än min Tina den fina kan man inte bli!


Sagoslottet tog vi en runda i, ofc. När vi kom ut frågade en tjej dom som jobbade där, om det fanns värme där inne.. Haha, den var så klockren.


Over and out (fantasiii Ahmendah har. Fail)

Har snart fixat färdigt mig, ska bara borsta tänderna och sätta på mig alla mina varmaste kläder. Sen blir det spårvagnsutflykt och så träffar jag my BFF Martina den Fina utanför Liseberg! Undra om kameran är laddad..? Får se, i så fall blir det självklart någon snöbild.


Dagens planer:

Jul på Liseberg med Martina! Har inte varit där i år än och det är ju ett måste. Sen ska hon sova hos mig och.. ah, det var dagens planer det ;)


Mitt hår:



Är just nu så jävla fiiint! Haha. (Man måste typ skriva "haha", annars fattar inte folk att det är ett skämt..? *Störande*) Sov med inpackning och en oskön handduk i sängen inatt i förhoppning om att jag ska kunna rädda dom där döda cellerna jag bär runt på.. Mitt hår är så himla torrt och slitet, hoppas verkligenverkligenverkligen detta hjälper lite på traven så det blir liiite bättre.

Nu ska jag äta frukost. Godmorgon förresten!

Mer bilder från igår! Vi hade så sköööj (måste jag klämma in)

Nu är jag och mamma hemma från farmor. Vi stannade bara i ungefär en timme, sen åkte vi och köpte en julgran. Jag trodde verkligen inte det skulle bli någon i år, för vi har ingen plats för en då mormor bor här över julen också.. :( Men det fick bli en liten som ska stå på balkongen, som tur är har vi utomhusbelysning. *Puuh* Julen är räddad! Efter vi köpt gran åkte vi till pappas grav och sa hej och hejdå. Jag målade även ett fult, snett hjärta i snön.. Men vad fan, det är tanken som räknas. Och jag vet att pappa inte skulle kalla mitt hjärta fult :) Det har alltså blivit lite ärenden idag, senare ska jag åka till Jacob.

Men nu kommer några bilder från igår och tjejernas bloggmiddag! :D



På g till spårvagnen var Nikita typ livrädd (?) att hon skulle ramla.. Hehe, så gulligt! Men det gick bra ;)


Jag och Seraphiner

Duktiga tjejer kan handla själva. Vår grupp lagade som sagt huvudrätten :)

Jag och Serra fixade en skitsnygg dukning när vi kom hem till Nikita! :D

Lite före-riktiga-middagen-tilltugg fanns också tillgängligt. Tror jag åt upp alla pepparkakor själv.. Pinsamt

Elin och Elin charmade skiten ur oss andra när dom kom. Sött!

Och Tilde och Elin hade matchat varandra, haha. Såg så roligt ut när dom stod där i köket bredvid varandra och hade varsin strumpa.. Så busigt ;)

Mot farmor

Nu i juletider så får jag dåligt samvete om jag säger att jag inte vill följa med till farmor när mamma frågar. Gamla gumman dör ju snart (:() så.. Hon är ju faktiskt min farmor, även fast hon inte är så rolig.

Vet inte hur länge vi stannar, men. Jag har ju blogg så då gäller det att meddela vart man befinner sig ;) @Farmors plejs!

Gårdagen

Förlåt för att det inte blev så mycket bloggning igår, men jag var ju inte hemma. Nästan direkt när jag vaknat åkte jag iväg till Seraphiner där Niki också befann sig. Vi fixade hela långa dagen för att komma på, handla ingredienser och tillaga den bästa rätten till tjejkvällen! Som senare visade sig vara en bloggmiddag, haha. Vi upptäckte att alla vi tjejer som var där hade blogg. Så vi utnämnde dom till olika saker, min var t.ex. den mest spontana. Jag skriver vad jag vill, typ. Hahaha. Först var jag den mest personliga, men tjejerna ångrade sig av någon anledning ;)
Men min, Nikitas och Seraphiners rätt tror jag blev ganska bra.. Vi är ju inga mästerkockar precis, men ändå. Vår grupp hade huvudrätten, så vi fick ju typ det största lasset.. Jag var jättenervös, men girlsen sa att det smakade bra. Tss..

När kvällen kom åkte jag hem. Riktigt, riktigt tidigt. Mamma kom och hämtade mig redan klockan 22 för att jag hade en hemsk huvudvärk då jag inte sovit speciellt länge natten innan. Inte smart. Så jag gick och la mig såfort jag kom hem igår, tidigare än jag brukar när jag ska till skolan dagen efter och ändå sov jag till halv elva. Jätteskönt faktiskt, känns som jag fick min skönhetssömn. Eller det kändes som det, tills min brors flickvän kom ut i köket och sa att jag såg sjuk ut? Tack för den, bruden!

Här kommer två snabba bilder från igår, från Carro och Nikis blogg. Jag "lånar dom", hoppas det går bra.. Jag har inte hunnit ladda över mina egna bilder än, men dom kommer också :D

Detta ser ut som mig, när jag lagar någon mat antagligen..?

 

När förrätten serverades. Visst är dukningen jättefin också? :D Den var min och Seraphines förtjänst. *Hihi, skryyyt!*


Den här bilden var jag tvungen att lägga upp, för dom är så jävla snygga ;) Därför dom är mina kompisar. Caroline Werngren och Kajsa Pilups, mina damer och herrar!

TJEJKVÄLL!

NU ÄR KLOCKAN 18.00, VI ÄR HEMMA HOS NIKI FÖR ATT LAGA MAT. Hahaha, tagga! Det kommer bli så jävla sköj :D


Dagens inspirationsbild.


Från Cocoo.se. I love it!

Hur jag tillbringat min första eftermiddag på jullovet.

Idag efter skolan åkte jag till torget och köpte mer julklappar ;) Sen var jag för trött och blev uttråkad av att gå runt där.. Åkte hem, har ätit massa godis och kakor och tittat på alla avsnitt av The Ana Gina show. Hahaha, sikken nörd jag är.

Men nu kom morsan och gav mig arbetsuppgiter. Ska tydligen slänga sopor och gå och handla, "för om en och en halv timma är det fest hos oss." Tss, asså, morsan är för gullig! Min bror fyller år idag och vi ska äta mat, precis som vi gör varenda dag.. Men aja?

Ps. Äntligen jullov!




Ännu en julklapp till mammsen min! :D

Den person jag tycker det är mest värt att köpa julklappar till, är den som köper saker till mig. = Min kära moder.

Anledningen till att jag lägger alla mina pengar på henne, är att hon lägger sin största summa på mig. Varför ska jag köpa en massa, massa grejer till t.ex. min brors flickvän, när jag vet att hon inte kommer köpa lika tillbaka? Jag låter verkligen hemsk, jag vet, men det är det där med att "ge och ta"..

Mamma är den enda som köper saker till mig. Känns naturligt att det då är henne jag ska köpa saker tillbaka till. Nu menar jag inte alls att jag inte kommer ge resterande släkt någonting till jul, inte alls så, men mamma drar ju lätt den största julklappssäcken från min sida. Min bror köper något till mig, jag något tillbaka. Men köper han någonsin någoting när han inte är tvungen? Nej, aldrig. Gör min morsa det? Jaaa, jag får saker även på våren, sommaren, hösten eller när det inte är någon stor holiday som säger att man måste köpa saker, slå in dom och ge bort.


Det kan ni väl typ gissa vad det är..? ;)

17 - Style by Tara


Smycken kan man aldrig få för mycket av. Tycker jag. Style by Tara är en favorit, dom har ganska mycket fina grejer, billigt är det också. Här kommer några jag skulle vilja beställa hem.. Vad sägs som att köpa ett presentkort till mig där? :D





Dom sista bilder tagna i skolan år 2010..

Togs inne i skolans mest kärleksfulla rum och mitt personliga favorit rum, nämligen sjuksysters toalett. Love it! Så glamouröst. Dessutom var det patetiska fjortisbilder i spegeln. Skulle aldrig lagt ut dom (skulle aldrig tagit dom överhuvudtaget) i fall det inte var med två av mina absolut bääästa kompisar! Så vilken tur att det var det då.
Det här var då imorse, innan själva "avslutningen". Jag älskar er två tjejer, NIKITA och TILDE!




Ser mitt hår ut som Nikis eller? ;) I så fall lyckades vi.

Lite Ganska pinsamt att jag är så allvarlig.. Typ ler fejkat. Jag ser ut som ett skolfoto.

Kan inte fatta att det är sista dagen i skolan imorgon..

Och sen är det jullov!

Och sen kommer det vara slut ännu snabbare.. Och då kommer jag inte fatta det förrän jag är tillbaka i skolan igen - år 2011. Godnatt.

Regelbunden träning var det!

Jag är så stolt över mig själv som nu har tränat tre dagar i rad nu! :D Med idag.. Det är riktigt duktigt av mig, tycker jag. Har aldrig varit någon sån som tränat speciellt mycket. Säger inte att jag gör det nu heller, men ni fattar.. Höhöhehehihihaha. Aja, nu måste jag packa sen sticker jag! Pöss dåra.


"Jag skulle vilja ha en stor kaffe latte, tack."

1. Börja från början, med att sätta på kaffet.


2. Jag brukar göra mina latte med mjöljpulver, eller spermamjölk som jag kallar det (eftersom det heter semper, hahaha). Det gör jag för att den "mjölken" är mycket sötare än vanlig mjölk, jag gillar nämligen inte att ha socker i.. Det är en annan grej, det smakar inte sött på samma sätt. Det är alltså godare helt enkelt ;) Du blandar 3 msk pulver med 2 dl vatten.


3. Sen kokar du mjölken. Vispa den hela tiden, det är inte kul fast bränd mjölk i botten. Det luktar bajs. Och så ska du ju vispa eftersom det ska vara luftigt, eller vad man ska säga. Koka tills det ställer sig upp så pass mycket att ytspänningen inte längre kan hålla kvar det. Kolla in bilden, det ser ganska ballt ut faktiskt ;) Speciellt när det sjunker ihop igen såfort man tar kastrullen från plattan.


4. I med mjölken i en stor kopp och så på med kaffet. Jag brukar ha ungefär 2/3 mjölk och 1/3 kaffe. Klaaart, tadaaaa!

AMANDA
RSS 2.0