Konsten att torka håret ekonomiskt.

Jag måste väl älska att göra bort mig själv? Men det är kul.. Det kan vara kul att skratta åt sig själv när man försätter sig själv i patetiska situationer. I vissa fall, dock. Asså, om det är meningen och sådär.. Tolka mig rätt nu, hoppas ni fattar vad jag menar..?


HAHAHAHA! Bara jag som tycker det var as kul..? Hehe

A little bit of what I've done today.

Jag har fått en aning sämre syn, men det var inte så farligt. Det har gått ett år sen jag gjorde min första synundersökning nu, så det var dags igen. Förut hade ögonen inte samma, men nu är dom "likvädriga" ;) Och morsan sa att det var fantastiskt att dom synen försämrats så ytterst lite! Bra Amandas ögon. Hahaha, okej, jag känner att absolut ingen bryr sig om det här..

I alla fall. Eftersom det inte blev någon träning, åkte jag till Jacob istället :) Vi myste lite, men sen fick (fick? var tvungen! :() jag självklart åka hem igen. Köpte med mig VeckoRevyn hem, haha.. Bara så ni veeet. Men det här är faktiskt en blogg och grejer är att man ska berätta om vad man gör/har gjort.. Hehe, bara så ni veeeeet!
Kom hem för typ en halvtimma sen, har ätit kvällsmat och bläddrat igenom min tidning (förresten, är det bara jag som ringar in grejer jag vill ha och sedan ger tidning till morsan i förhoppning om att hon ska kolla igenom vad jag vill ha men inte behöver? Tönt :D Det är värt).

Nu ska jag lägga på någon ansiktsmask eller göra en behandling, jag är så himla torr! Jag har typ nare i hela fejset, det är så himla äckligt.. Hatar att titta på mig själv, får dåliga vibbar och bara *usch* :( Tycker så synd om mig själv som ser ut såhär! Ingen egoboots, verkligen inte. Men det är inte så konsigt att min stackars, omtåliga hy får ta stryk, jag vet inte exakt, men dom ("citattecken") säger att det var -13° idag?!


Vaaackra Tove. Och urusla webbkamera, men som var nog för att få visas på Kissies blogg *hehe*

Såhär mycket skiter vår skola:



Snacka om bigpack. Ekonomiskt och smart. Sånna här lager ska jag köpa när jag blir student.

Mina fingrar är röda

Det här skriver jag bara för att värma upp mina stackars fingrar. Klassen har stått ute och frusit i fem minuter nu, dumma lärare som alltid ska vara sen.. :( Asså, vår skola ligger ju självklart inomhus men just den här lektionen har vi i en annan byggnad än "huvudbyggnaden", så då får man gå utomhus ;) Hahaha, okej, vet inte ens om ni fatta men what ever.

Nu börjar vi. Behöver jag säga att teknik suger? På det sättet är det väl bra att vår lärare kom sent = kortare lektion.



Hahaha, mobbbilder.

UPPDATE: Jag fick tillbaka mitt OFÖRBEREDDA prov nu, fick VG! Och jag suuuger, han är så himla stäng, jag är så stolt :D Bra jag är! 16,5/22. Jao mannen, Amanda got the flyt och grejer.

Svaren från frågestunden - del 3



Hur ofta petar du i näsan?
All the time! Älskar att äta det också. Det är liksom sött, men ändå beskt.. Så himla gott. Näästan bättre en godis, dock mättar det inte så mycket :(

beskriv hur en vanlig dag ser ut för dig.

En vanlig vardag á la Amanda, väääldigt kortfattat = jag går upp ungefär kl 7. Går på toa, sminkar mig, slänger på mig kläder och är as hungrig när jag springer ner till spårvagnen. Om jag har tur hinner jag duscha, borsta tänderna eller äta frukost, aldrig alltihop.. Men jag vet att jag inte brukar hinna duscha, därför gör jag duscha på kvällen och har alltid tuggumi och köper frukost på vägen till skolan/i skolan. Sen från vagnen till bussen och vidare in i skolan. Lektioner, lektioner, lektioner. Lunch någonstans emellan då jag hinner skvallra lite med mina polare och pussas med pojkvännen. Sen bussen hem igen. Äter framför tv:n och åker antingen iväg på dans eller träning på Fiskis&Svettis. Om inte det, bloggar jag istället. Sen händer det inte så mycket efter skolan, jag gör någon läxa om jag är duktig :) Sen duscha, sova och så börjar det om..

Vad saknar du mäst ifrån falköping?..... hoppas inget för det är bäst i götet! :P

Mina vänner självklart! Och den lilla mysiga staden, man behövde aldrig sitta tjugo minuter i en bil för att komma någonstans.. Det tog mig tio minuter att till skolan, om jag skulle gå till skolan härifrån skulle det ta typ en timma? :( Det är najs med alla små villor och att allt ligger ju så nära! Förutom det som faktiskt betyder något, typ affärer där man kan köpa kläder.. Haha, då fick man åka betydligt mycket längre ;)

Så hur bra tycker du att götet är ?
Götet är bra! Men vet inte vad jag ska jämföra med så det blir lite svårt att säga hur bra götet är..? Det är många pluspoäng. En grej jag älskar med göteborg är att det är gamla hus (tänk er brunnsparken, vasa och typ kungsgatan nu) som man känner sig så himla hemma i, men det är ändå Sveriges näst största stad. Jag känner mig alltid trygg i Gbg, vart jag än är, även fast det är så stort.. För det är så mysigt. Ganska imponerande ju ;) Och ääälskar vagnar och bussar! *Hihi*

Vad är det viktigaste i ditt liv?
Oj, vad svårt! Ni ställer svåra frågor tycker jag.. Men måste väl svara min familj och mina underbara vänner. Vet inte hur jag skulle kunna leva utan dom *ryser av tanken*



Vad skulle du köpa om du åkte till new york?? skriv minst 4 saker! :P
Beror på hur mycket pengar jag skulle haft att köpa saker för, hehe. Men antagligen kläder, balla lösögonfransar, mat i massor och typiska NY saker. Och lite upplevelser! Det blev fem, aja..

Bästa/sämsta köp? (allt inom smink,kläder m.m.)
Mycket. Vet speciellt en klänning från Koola Anna jag köpte, men den är för stor så kan inte ens ha på mig den! Köpte den och tänkte antaglien att jag skulle växa i den? Nej, jag vet inte vad jag tänkte.. Och en gång ville jag ha blåa ögon, så jag köpte en TURKOS kajalpenna och turkos ögonskugga, haha! Sån där jättestark färg och jäklar, jag har ju gröna ögon så det passar inte mig precis. Asså ibland fattar man inte vad man tänker med.. Uuusch

din bästa accescoar? (stavning :P)
Jag älskar armband och ringar! Desto mer desto bättre typ. Jag tycker det är fint med örhängen och halsband med, men det ska alltid fastna i mitt hår.. Det finaste är mycket berlocker på armband, en lätt kedja med massa berlocker kan inte bli fel. Jag har ett sådant armband jag köpte till mig själv i födelsedagspresent (hahahaha! Jag är GRYM) som jag tycker är jättefint :) Sen har jag ett underbart silverhalsband jag fick av min pojkvän, det är bara så himla gulligt..

Vad är ditt favo nagellack?
Heter ledra och jag har skrivit ett inlägg om det ganska långt bak, kommer jag ihåg. Jag tycker i alla fall det är underbart med fina färger och bland det bästa jag provat! Dock köpte mamma det till mig när hon var i Grekland.. :(

favorit märke, budget eller lite mer "exklusivare"?
Det beror på vad jag är beredd på att lägga, vad jag ska använda det till, hur mycket jag tycker om det, hur länge jag ska ha det kvar och hur ofta jag skulle använda det. Vad det är värt i helhet, helt enkelt. Men jag köper väl ändå oftast budget..



om du skulle få vad du ville nu till vintern vad skulle du välja? och amanda.. du får bara välja en grej;)
ALLA VÄRLDENS PENGAR! Dock "utspritt", asså inte allt i en stor summa på en gång utan det räcker med en miljon/månad resten av livet.. :)

om du skulle få en önskning vad skulle du önska dej?
Återigen, pengar. Har man pengar har man ju typ alla andra önskningar uppfyllda på köpet! Om jag ska vara realistisk asså. Förutom det, vill jag så jävla gärna ha min pappa tillbaka! Fyfan, tänk om det skulle gå..

Hur gammal var du när du flytta från falköping till göteborg?
Jag skulle börja andra terminen i sexan när jag bytte skola till den i Gbg. Alltså sommar-vinter -terminen. Jag hade precis fyllt 12, 26 oktober, vi flyttade in på lucia 2008, 13 december :)

Hur månag timmar i veckan läger du ner på plugg?
Jag är inte snabb när jag pluggar hemma, för det finns så mycket som distraherar mig. Det finns så mycket annat roligt runt omkring. Så det tar lååång tid och jag borde plugga så himla mycket mer, för jag får inget gjort även fast det tar en evighet.. Men ca 2 timmar att faktiskt sitta med böckerna i fejset (?), säkert åtta timmar ligger dom framför mig och jag bryr mig inte. Inte okej.

bästa tipset??
Det är värt att äta godis :D Nej, det kanske inte var mitt bästa tips, skrev bara vad jag tänkte på.. Godis, självklart

Inte okej

Det är  att titta på Ung och bortskämd med min morsa! Fyfan, big mistake.. Nu har hon fått för sig att jag också ska börja diska efter mig?! Nejnejnej :( Jag kommer typ få anorexi då, kommer inte vilja äta något för att jag inte vill diska efter mig. Hahaha.

Åt precis kvällsmat också, gissa vem som inte ska diska tallriken? Jag :D För jag ska duscha istället! Och sen gå och lägga mig så tidigt som möjligt, är riktigt trött idag och hade jättesvårt för att komma upp imorse. :(


Jag saknar Olga-Isabell i programmet.. . Hon och Daniel Paris var ju typ grejen. Om han åker ut kommer jag sluta titta. Haha, fast ne, kommer jag säkert inte..

Jag vill prova att videoblogga!

Men jag vet inte vad man ska snacka om..? Videofy.me har jag redan skaffat, om ni kollar bland mina kategorier så har jag t.o.m en liten kategori där, endast för dom filmerna. (Dock ganska tom på filmer då..)

Jag tänkte bara kolla om det är någon som har något roligt tips på vad man kan snacka om? Jag tycker det är så tråkigt med bloggare som säger typ "hej bloggen. Kom precis hem från stan, har shoppat. Nu ska jag ladda upp bilder på grejerna. Det var inte så mycket mer jag skulle säga.. Så vi hörs, puss" och så zoomar dom in läpparna och plutar medan dom gör puss-ljud.. *Suck* Jag har tröttnat på sånt :(

Förresten, skulle ni ens kolla på mina video's i så fall? Hahaha, har inte tänkt så långt!

Hahaha, det ska jag kalla mina videos.. "Ahmendaaaaah in action", så fantasilöst och klockrent som det bara kan bli! Perfekt.


Inte på mitt normala blogghumör idag..

Förlåt för att jag inte har bloggat idag (förutom två bilder från skolan..) Men jag har väl inte pallat, eller något. Antagligen. Vet faktiskt inte varför, men nu bara är det så! ;)

I alla fall, vi slutade klockan två idag :D Yippie! Och vår sista lektion var slut typ kvart över tolv? Så värt. Efter det åkte vi till kulturhuset och tittade på några killar som spelade trummor. Med skolan asså, hahaha. Vet inte riktigt vad det var med dom egentligen.. Vi satt på första raden, första perkett ofc! Bara det bästa är bra nog för mig ;) Men det var typ dumt gjort. Fatta hur ont vi fick i öronen?
Sen åkte jag hem och så har jag inte gjort så mycket. Bakat en rulltårta, tittat på tv.. Nu tänkte jag sova, plugga eller något? Är fan trött.

Aja, har inte speciellt mycket att berätta. Hehe, värdelöst jao! Vi hörs väl senare, antagligen.

En liten uppdatering från skolan:

Fick klagomål från pojkvännen att jag inte har bloggat på ett tag. Som om han har något att säga till om? Näää. Aja, nu har jag precis varit på hemköp och köpt cola. Det var värt. Haha :D
Här får ni en bild på mig idag. Dagens facelook eller vad man kallar det, hahaha. Det låter så himla töntigt..



Nya tröjan på idag! :) Men ingen mascara eller några målade ögonbryn, hann inte det..

Sprang iväg på ett litet "ärende"..

Hoppas ni inte saknade mig allt för mycket? ;) Haha, skoja.

Men jag var bara och köpte lite godis för jag ska plugga! För att kunna plugga behöver jag godis. Så är det bara. Och idag, på första advent, ville jag vara lite extra julig och gosig så jag kände för skumtomtar! Muuums.


RAKASTE BANAN JAG SETT?! HAHAHAHA. Jag bara såg den och var tvungen att köpa den, hahaha. Fan vad kuuul.

Haha, visst är jag nyttig med fruktsallad och grejer? :D Men det är ju faktiskt gott.. Fast inte lika gott som skumtomtar.

Köpt mina första smyckesaker!

Idag efter dansen (som förövrigt var as kul! Tror aldrig det har varit så jävla najs?) gick jag in i en hobbyaffär och köpte lite grejer till mitt första armband. Jag pallar inte köra på kedjor och sånt där på en gång, det behövs så mycket tångar och sånt har inte jag.. Än! Eller vi har ju riktiga snickarprylar (pappas), men inte smyckestångar. Men hoppas det blir något av det här i alla fall nu då :D Hihi.



Asså kan ni fatta det här: detta kostade nästan 250 kronor? Det är ju fan dyrare än vad det skulle vara att köpa armbandet färdig.. Men vad fan, aja. Det är ju limited edition ;) Finns bara exakt ett som mitt i heeela vida världen! Då får det vara värt 250 kronor.

Dagens klockrenaste:

Jacob, tha boyfriend: Tycker det var mysigt igår älskling
Ahmendaaah (jag xD): Tycker jag med :D Haha, även fast du typ somnade ;)
Jacob, tha boyfriend: Fan vad du kryddar, haha, jag njöööt!

Åh, vad bra den var.. Jag kan typ inte sluta skratta. Faaan vad han fick till det här, hahaha.

Svaren från frågestunden - del 2



gillar du lakris?
Bläää! Äckligt.

Varför kallas du korven? vem kom på det?
Jag kallas Korven för jag var en fet korv som bebis :D Precis som alla bebisar, haha. Det var min bror som kom på det. Farsan hängde på och det är bara mamma som aldrig har sagt så faktiskt.. Min bror kallar mig fortfarande för köörven.

favorit färg?
Rosa? Hahaha, bara för jag är tjej ;) Fast jag vet inte.. Har alltid gillat naturnära färger, alla min kläder går i typ beige, brunt och svart. Men jag gillar grönt, rött, blått, vitt, lila..

Vad tycker du är din bästa egenskap ?

Jag är as glad. Fattar inte hur jag pallar och lyckas, men tydligen. Det är skönt att få vara ledsen ibland, men glad är jag proffs på..

vart vill du bo när du blir äldre??
Kvar i Sverige, men antingen i Göteborg eller Stockholm. Tror ändå götet, det är så jäkla chill här.. ;) Haha. Och jag vill bo i en öppen, ljus lägenhet med ganska mycket fönster. I centrum, såklart. Så jag kan få titta ner på alla vackra spårvagnar och fölk! Flytta ihop med bästa kompisen/dåvarande pojkvännen säkert.



vad tycker du om Kissie?
Hon blir bara tråkigare och tråkigare, allt hon skriver om är kalorier.. Asså, jag bryr mig inte om hur mycket hon äter?! Hon var absolut "intressantare" förut när hon skrev om hur fult det var med brunetter och så färgade hon håret. Men jag älskar henne för länken jag fick! Lovelovelove.



När började färga håret?
Vet inte när jag färgade håret allra, allra fösta gången.. Det var så längesen så jag minns inte längre. Kanske när jag var runt 8-10 år? Sen dess har jag haft typ alla färger (känns det som) varit både blond och väldigt mörkhårig, men inte vitt och kolsvart. Just nu har jag färgat tillbaka till min naturliga hårfärg.

Tips för vintern?
Lägg pengarna på en varm jävla dunjacka! Det är alla människors rätt när vi ska gå igenom ännu en istid..

vad får du inspiration från?
Allting jag ser runt omkring mig, gillar Kenzas stil. Men det mesta kommer nog från det mina kompisar har på sig.

vilken färg tkr du är finast på convers??
Jag har ett par vita och ett par röda, men har tröttnat på dom. Jag gillar dom ljusrosa, men dom blir ju gråa efter man använt dom..? Skulle jag köpa ett par nu, skulle jag nog vilja ha några snyggt mönstrade :)

om du skulle välja ett favoritplagg, vilket??
Jag har fått typ fem frågor om det här, så jag hoppas det uppskattas att jag svarar ;) Det finns ett par jeans från BikBok som heter 25/7 och det är dom skönaste jeans jag någonsin provat! Jag har två par i olika färger och dom är underbara. Vet inte om det är favorit, jag försökte fundera men det var svårt.. Älskar dom åtminstone!



är du alltid glad, för när jag träffar dej är du alltid lika glad söötan?
Ja, jag är jävligt glad. Jag är bra på att vara glad, även om jag inte är glad har jag lätt för ett skratt. Man ska vara positiv och se det ljusa, det är så man kommer långt!

händer på nyår?
Då är min kusinvitamin hos oss, mer vet jag inte. Har ingen aning om vad vi ska hitta på men det går lite rykten om fest..? Hon får hänga på ;)

Om du hade fått en hel dag ledigt från skolan hade fått pengar till allt du ville ha och göra vad skulle du då hitta på?
Åka till en stor stad, men inte något som tar för lång tid eftersom jag bara har en dag på mig. Typ Paris eller London. Sen shoppa jääärnet och allting! Gärna köpa en kändis med najs stil som kunde följa med mig och tipsa, och självklart någon slags butler som skulle bära min påsar och köra limmo. Eller någon annan ball bil. Jag skulle äta massor dessutom, förmodligen.

bästa minnet??
När jag föddes. Hehe, skämt.. Jag kommer inte ens ihåg det ;) Men gud så svårt. Man har många fina minnen, men jag tror nog att dom bästa är i den lilla barnåldern, från Falköping förmodligen. Det var så lägesen nu och jag var så liten, så man kommer bara ihåg det absolut bästa. Typ när jag och mina kompisar hoppade studsmatta (trampolin) varje sommar. Men jag har många fina minnen, dom bästa är absolut med mina kompisar!

dröm presenten?

Men gud, vad ska man svara på det där? När första december kommer, kommer jag varje dag fram till julafton att lägga ut en sak som står på min önskelista till jul! Håll utsik här då, så kommer det komma upp en massa fina saker som dom alla är min dröm. Det vill ni inte missa kan jag lova ;)

Några bilder från kvällen, Tilde överraskningsfest ;)

Hahaha, Tilde fattade verkligen ingenting.. Hur lyckas du vara så dum, egentligen? Nej, jag skoja bara! :(


Födelsedagsbarnet Tilde med sin Björn.


Niki, jag och Kajsa. Och två stolar. Dom två var helt gaaalna hela kvällen! Asså Niki och Kajsa, inte stolarna..


It's all about me ;)


Close one on Aggebooi.


Crazy Kajsa i farten.

Men jao. Alltså, måste bara säga det här.. Bilderna är inte speciellt bra för det är inte jag som har tagit dom (förutom den första). Förlåååt, det där lät väldigt taskigt mot dom som tog bilderna, men fortsätt läsa: är man inte van vid min kamera så är den ganska svår med inställningar och sånt.. Inte för att den är speciellt bra när man allt det där, kameran suger i alla fall. Men ni fattar?

Hehe, jag "lurade" på mamma lite grejer.. ;)

Jag har funnit tricket! Jag vet nu hur man gör!!! :D
Frågar man min morsa om jag får någonting, kollar hon ofta snett. Men när vi står i kassan och ska betala och jag plötsligt dyker upp med någonting framför näsan på henne och säger "men snääälla, den här också. Den kostar ju baraaa 2468 kronor?" Då blir hon så stressad (eftersom vi som sagt står i kö och ska betala och kassörskan väntar lite smått otåligt..), så då säger hon typ "kör till, den också då". Hehe, mamma, akta dig nu assååå amandaaah är i farten! Jag har genomskådat dig.


Stickade strumpor - 129 kronor Indiska. Fejkskinnväska - 150 kronor (50% rabatt för att den tappat en nit, ser ni det? Bara därför jag köpte den) Gina Tricot


Ljusrosa (tro det eller ej, jag vet att den inte är det på bilden. Så dålig är min kamera) - 199 kronor Gina. Vinröd danstunika - 149 kronor Gina

Nu ska jag och min stora, feta blogglön shoppa.

Fast ne, men usch vad jag önska jag kunde säga så.. Hahaha.

Jag och mamma ska åka till torget och köpa en tunika jag ska ha på dansuppvisningen. Jag hoppas, hoppas att jag kan klämma ur henne lite extra pengar så hon köper något mer till mig.. Vet inte hur generös hon är idag? Ibland vill hon inte lägga pengar på någonting men ibland är det krut i gumman ;) Kanske ska klämma i henne lite pepparkakor innan vi sticker? Då blir hon snäll. Bra idé, Amanda!

Svaren från frågestunden - del 1

Får börja med att tacka för alla frågor och här kommer svaren, en aning efter men bättre sent än aldrig! Enjoy och hoppas ni nu lär känna Amanda en aning bättre ;) Jag tog inte med alla frågor heller..



tja tja! och min fråga blir.... hur lång är du? ;)
Bra fråga där! Ärligt talat vet jag inte riktigt, är i alla fall inte över 170.. Mellan 166 cm - 169. Hahaha

vad är du mest nöjd över med dig själv? :D
Gud vad svårt, jag älskar ju allt med mig själv! Hur ska jag kunna välja bara en grej? Hm.. Nästa fråga, tack. Nej, jag skojade bara ;) Jag har av någon anledning alltid tyckt om min navel, den ser så naturlig och bra ut. Den kommer passa perfekt för en liten piering på min 18-årsdag (får inte göra hål i kroppen för mamma.. :()

Varför lyckas du alltid vara perfekt?
Men taaack! Jo, svaret är ganska lätt och jag tror du skulle kunna lista ut det själv. Men det är bara för att jag inte bryr mig. Klagar jag på att jag har feta lår så ser folk det, att jag inte är nöjd. Om jag skiter i det och håller käften istället tror folk att jag tycker att jag är perfekt! Alltså utan att skryta, jag säger inte att jag är perfekt och har as små lår - precis som jag vill ha dom. Men ni fattar vad jag menar eller? Det gäller att utstråla självförtroende!
Men varför jag är perfekt? Hmm, den var svårare.

hur svarar du i tele?
Det beror på vem det är som ringer. Är det mamma så muttrar jag mer "vaaaad?" men är det en kompis så tar jag på mig den gulligaste rösten och säger "men heeeej gumman! pussigulliuuungeälskling!"

vad är det bästa med dej?
Hihi, vet faktiskt inte.. Jag tycker det bästa med mig är att jag är bra på att hålla hemligheter. Är det hemligt så är det, liksom. Vad tycker ni? Det är svårt att se på sig själv på det sättet..



tycker du att robert pattison är snyggare än din pojkvän?
Hmm.. HAHAHA! Han har snyggare kropp självklart, måste jag erkänna. Men vad fan, jag skulle inte kunna vara tillsammans med honom? Han och hans jävla muskler som klämmer på mitt fett skulle få mig att må dåligt.. Usch, skulle känna mig så äcklig, tjock, liten, obetald, fattig och framförallt otränad.. Min pojkvän är supergullig! Han har världens finaste leende och skratt, det är så himla sött :)


hur blev du och jacob i hopp?
Ihop.. Hehe. Nej men, vi har varit bästa kompis i typ ett år. Han är jävligt rolig och snäll mot mig, jag tyckte liksom om honom och hade turen att få samma känslor tillbaka. Det sägs ju att "för att få ett äktenskap att fungera, ska man gifta sig med sin bästa kompis." Känns lite som det är det vi har gjort :)

har du haft sex med jacob?
Ja, alla frågade typ det här..?

Hur länge har du jacob varit together?
Det var två månader i söndags, så två månader + 6 dagar :D

är det konstigt att inte ha hånglat med en kille om man går i 8:an??
Nej, det tycker jag absolut inte och det är inget man ska skämmas över! Det är ju väldigt många som inte får sin första kyss förrän dom är 17, 18 år och går på gymnasiet.



Hur länge har du haft bloggen?
Just den här är ganska ny, den gjorde jag 6 oktober :) Men innan dess har jag haft en massa olika bloggar..

Hur kom det sig att du började blogga?
Tror det var för att mina kompisar gjorde det och så såg det så fruktansvärt roligt ut när man läste om storbloggarnas dagar, dessutom. Minns inte riktigt exakt.

Jo, du hade ju en blogg innan, eller aa två (hihi, jag har följt dig as länge) va gjorde att du slutade blogga ett tag?
Vad roligt att du har följt mig så länge, haha ;) Ja, när jag slutade blogga så gjorde jag väl inget som jag inte gjorde när jag bloggade? Fattar ni? Läs den meningen en gång till.. Jag slutade blogga för jag tyckte ett tag att det blev lite jobbigt och sådär, som det blir.

Älskar din blogg, vem var det som designade den?
Du känns typ redan som probloggerska. ;) Kram Hanna

Men cheeenare Johanna! Tack så himla mycket, vad glad man blir av sånna där småord :D Asså design och design - det är jag som har laddat upp bilderna på mig själv. Och that's it typ. Kram tillbaka!

vart redigerar du dina bilder?
Direkt på iPhoto när jag lägger över dom till datorn. Jag redigerar inte mina bilder så värst mycket, det är ljuset och skärpan i så fall. Eftersom jag inte har någon "riktig" kamera känns det som mina bilder inte kan blir så mycket bättre.. Hehe ;)



Mest använda plagg in your wardrobe?
Oj, gud vad svårt! Måste vara min slitna tunika från Gina Tricot, den har jag haft på min minst en miljon gånger och den håller på att falla sönder.. Hahaha, har gått sönder på mer än ett ställe vid det här laget :( Men sen hade jag en tröja i tusen färger med fyra ansikten på, när jag var liten, den använde jag typ varje dag..

Klädbutik/er du ofta handlar kläder i?
Dom där vanliga, typ H&M och Gina. Har även hört att jag köper väldigt mycket kläder på BikBok, det visste jag inte ens själv.. Jag är ingen sån där stamkund någonstans, handlar ganska utspritt tycker jag :)

kan inte du visa alla dina ringar?
Jovisst kan jag göra det! Sjääälvklart. Vi kör ett favorit med ringar-inlägg när jag har tid i helgen. Låter det bra?

vilken fondution använder du?
Jag blandar två olika färger, en mousse och en flytande, för jag köpte heelt fel färg. Hehe. Men det fungerar jättebra!

sveajacka är det snyggt?
Absolut. Det är ju lite fjortisstämplat, men det tycker jag är synd.. Pälsen är så himla snygg och jackorna är skitgosiga och varma!



när får du gå upp på morgonen om du börjar tio över 8 i skolan?:p
Halv sju försöker jag komma upp i alla fall. Då har jag cirka en timma på mig att duscha, sminka, äta frukost, klä på mig och allt det där man behöver göra..

och när får du åka hemifrån ? :D
Senast halv åtta måste jag gå hemifrån för att komma med bussen som går tio i.

Vad kostar ett sånt där solkort?
Solkortet jag har på Meddo beställer man hem och det kostar ingenting, det som kostar är att ladda kortet och det gör man med hur mycket pengar man vill, dock minst 100 kronor.


gillar du din katt? den är söööt!
Jag älskar min katt, den är meeegasöööt!

vad heter din katt nu igen??
Hon heter Buuusan! Eller hon heter Busan egentligen. Kolla in hennes söta nylle i det här inlägget. Åååh, hon är så himla gullig.

Friis&Co väskor - dagens vill ha

Jag har kommit på mig själv med att gå och förälska mig i alla Friis & company väskor. Grr, jag vill ha allihopa :( Haha, ledsen gubbe för jag kan ju självklart inte köpa alla..




1. 489 kronor på Nelly.
2. 399 kronor på Nelly hääär.
3. 529 kronor på Bubbleroom.
4. 1249 spänn also from Bubbleroom...
5. 929 kronor kostar den här favoriten och den köper du till mig i julklapp genom att trycka på deeen hääär lilla länken :D

2010 julens första pepparkakor

Igår när min bror och hans flickvän kom hem från Jul på Liseberg, hade dom köpt pepparkakor. Dom var goda, så nu sitter jag här och käkar upp dom ;) Och chilla, jag har ätit riktig frukost alla morsor som jag hoppas inte läser min blogg. Det här är efterrätt.


Sleep tight!

Dags att gå och lägga sig, ta och avsluta dagen och ladda upp för en ny. Dessutom är jag är trött så det passade ju bra! ;) Ska jag gå in i badrummet nu, tvätta bort sminket och borsta tänderna. Och gå på toa, det får jag inte glömma.. Imorgon ska jag typ vara med min morsa, hehe. Så det är väl inte världens roligaste och allt för mycket att se fram emot, men hon är också söt ;)

Här får ni en bild på mig när jag posar säxigt nu: Okej, det kanske inte var så porrigt, men ni får se den ändå:


Och här är två ketcupflaskor:

Vet ni vad som är AS gott..?

Ett ägg
Massa socker
Lite mjöl (typ en halv dl)
och kakao efter smak..

SOCKERBOMB!

Jag försöker fixa felet med rubriken..

*Hmm*
Rubriken i förra inlägget sitter ju typ "ihop"..? Jag vill att textraderna ska ha störra mellanrum. Eller det är väl så för er också? Förstår ni vad jag pratar om? Aja, jag vet inte hur jag ska göra. Har letat och exprimenterat lite med kodmallarna och stilmallarna, men antingen får det vara så cp som det är eller så får jag hjälp. Hahaha

Hehe, inte bra.. Sådär ska det ju inte se ut? :(

Skit sak samma. Nu ska jag äta. Är hungrig!

"Hur du rör mig, talar, sättet du ser mig. Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig. Jag önskar du vore här"

Hemma igen! Och burr, vad det är kallt ute! :( Promenaden från spårvagnen till dörren, som ligger på ca 3 minuter (?), fick både mina fingrar frusna, näsan röd och låren att bränna. Av kylan då alltså. Inte okej!

Och resten av det här inlägget ska jag använda för att rätta mitt förra inlägg.. Jag hade lite attityd där och det var inte meningen. Menade självklart inte att jag bokstavligt talat blivit dumpad av min pojkvän. Det var bara något jag skrev.. Vi hade väl missförstått varandra någonstans där, om att vi skulle träffas idag. Han trodde inte jag kunde eftersom jag varit sjuk så länge - vilket är förståndligt. Jag hann inte paxa honom ikväll så han hade andra planer och dom kan han ju inte riva i småbitar bara för min skull.
Jag är inte arg på honom eller något i den stilen! Han svek mig inte, han är också bäst och jag älskar honom! Jag saknar dig så himla mycket bebe. Pussar.

My love. The number one. And I.

Subbade kvällsplaner.

Färdigfixad och redo att åka till dansen, idag igen. Jag har sminkat mig och hållt på i typ en timma, för jag trodde att jag skulle åka till min pojkvän direkt efter. Ville vara lite fin.. Men icke sa nicke, kan skulle ha roligt med mina kompisar idag istället. Jahopp. Så jag får stanna hemma med all min jävla brunblekkräm och ha fredagsmys istället. Jag är ju faktiskt sjuk.. Går det någon bra långfilm på tv ikväll eller?



Puss på dig bloggen! Du är bäst, du sviker i alla fall inte och finns alltid där när jag har tråkigt eller blivit dumpad..

Fuskpälskrage

Jag letar efter en riktigt snygg pälssjal/halsduk/krage eller vad det heter.. Jag har sett en från Wera i katalog, jag var på Åhléns och frågade efter den, men dom hade inte fått in den än.. :( Dom visste inte ems när den skulle komma ut till försäljning, så det var lite "suck".
Dom nedanför här är alla från Asos, men jag gillar inte att köpa saker via nätet. Jag vill prova det och känna på det. Men lite inspiration fick jag ;) Är det någon som har en bra tips på en snygg fuskpäls i butik?


Det är fredag den 26 idag!

Två underbara dagar i en. Det är fredag och det gillar ju alla, t.o.m jag som redan legat här hemma och haft helg i typ en vecka nu.. Men fredag ger ändå goda och gosiga vibbar, haha ;)
Men det är ju även den 26 idag, det betyder MÅNADSPENG för min del :D Tjoohoo! Känner mig som rik på nytt, haha, för jag är ju jätterik ;) Ääälska pengar.

Jag får 750 kronor och det ska räcka till allt jag vill äta ute och godis, tuggummin och liknande. Smycken, smink och små saker som mamma inte vill köpa, typ om hon inte tycker att jag behöver mer trosor så får jag betala för det själv. Det mamma betalar för mig, förutom boende och food hemma, är kläder och skor. Och fika, i fall vi är ute och shoppar tillsammans så behöver jag inte betala min egen macka ;) Haha
Jag tycker min månadspeng är alldels lagom. Jag är 14 år, då ska det räcka med 150 kronor i veckan (ungefär). Om jag skulle haft mer skulle jag varit as fet för jag köper typ bara godis i alla fall.. Hehe, inte bra ;)

I min säng

Godmorgon. Nu vaknade jag. Det är tredje dagen i rad jag är hemma från skolan idag, och jag känner att jag ligger efter. Det är ingen som vill berätta för mig vad dom har gjort på lektionerna eller om vi har fått några läxor? :( Så dagens planer är att plugga, även fast jag inte vet riktigt vad jag ska göra? Hahaha

Jag ligger fortfarande kvar i sängen och skriver, för det var så jävla kallt överallt utanför mitt täcke. Alla vet hur det är? Det är typ det som är det absolut bästa med att ha en bärbar skoldator:
1. Den är bärbar, så jag kan ligga i sängen med den (hehe, tolka mig rätt där nu ;)). Jag kommer ihåg när jag hade en stationär, eller den har jag ju fortfarande kvar men använder den inte.. I alla fall, det var så himla jobbigt att alltid behöva sitta i den där jäkla stolen vid skrivbordet och inte kunna titta på tv och sånna saker samtidigt.
2. Eftersom det är skolans dator, får den ligga på golvet bredvid min säng för mamma. Hon bryr sig inte, men när jag lägger min egna bärbara dator (macbook pro) på golvet blir hon lite sur och vill att jag ska lägg tillbaka den "på sin plats"
Superduper är det med skoldatorer alltså! Alla borde ha en. Har ni inte det, så är det absolut värt att åka till typ kommunen och klaga, jag vet inte riktigt vart det är man ska åka men vi säger kommunen..? Det får ni ta reda på själva.


Haha, jag ser ut som Rudolf med röda mulen på den andra bilden! Mycket charmigt ;)

Gosar med kisse-mjau-katten!

Vår katt är verkligen den fiiinaste! Hon är så gosig, hihi. Guuullig! Hon heter Busan, om någon undrar ;)




Naaawie, vilka gulliga bilder! Men nu är det slut med det, jag ska sova. Hörs imorgon! Sov gott bloggen. Och just det, jag skulle ju blanda apelsinjuice..?

Apelsinjuice är så gott,

att jag nu druckit upp alltihop :( Får ta och blanda mer.. Det är ju sååå gott, hahaha. Fast jag ska ju sova snart? Om jag blandar mer nu, kan jag dricka lite till frukost imorgon.. Hm, ja, men det låter bra! Så gör jag.

Brb - blandar ny apelsinjuice.


Åh nej! Beslutsångest.. Vi hade två olika hemma?! What to do nu lixåm?! Vilken ska jag välja? Herregud, båda är ju lika goda.. :( Om jag blandar upp båda kommer jag inte kunna skilja dom åt i kylskåpet, så jag inte vet vilken som är vilken.. I-landsproblem!

Ska ut i kylan och snön.. :(

Nu ska jag till dansen. Det är torsdag och det betyder långdag där borta..
Egentligen vill jag inte gå dit, men jag måste. På söndag nästa vecka är uppvisningen, så det är bara dagens lektion + nästa torsdag och sen på söndag smäller det. Då avslutningen, så jag kan inte missa den här träningen även fast jag bara ska titta. Inte ens dansa.
Jag vet inte vad det är för kläder vi ska ha på oss, om lärarna hade tänkt ändra något och idag ska vi dessutom göra intro och avslutning på danserna, så jag kan inte vara borta.. Om det skulle varit vilken dag som helst mitt i terminen skulle jag aldrig gått ut i den här snön bara för att titta på när dom andra dansar.. Brr, jag vill inte lämna våra varma filtar här hemma :(


Blött hår. Kanske inte det smartaste att duscha innan jag ska ut, det kommer typ frysa till is.. Men jag kan inte komma dit med alla mina baciller och bakterier. Då kommer alla andra där också bli sjuka, hahaha. Det vill vi ju inte ;)


Sådär. Typ allt jag äger är på - nu kan jag inte frysa! Hejdååå, hemma kanske.. halv nio? :)

Även utanför skolan förföljer böckerna mig..

Jag har inget att göra, orkar inte titta på mer tv.. Så jag ska ta en huvudvärktablett och plugga lite, hahaha, som om det vore roligare..? ;) Aja, det måste göras.


Skoldatorn framför mig och böckerna på hög.

What is going on, on the other side of the wall?

Jag är inte riktigt säker,
men aningen så är det några som knullar jääävligt hårt på andra sidan väggen. Eller så har dom stora problem med att slå i en spik i väggen, för dom har slått många gånger nu. Hmmm.. Man blir lite nyfiken.

Grannarna, watch out. I have my eyes on you..



Just nu. Och återigen, inga taskiga kommentarer när jag är dödssjuk och osminkad..

Godmorgon! Har ni sovit gott?

Inte jag. Fyfan! Berövligt.
Igår när jag gick hem från skolan trodde jag absolut att jag skulle kunna vara tillbaka idag, men icke sa nicke. Jag har inte blivit bättre och bläää vad illa det är :( Tycker så himla synd om mig själv..
Jag sov inte bra inatt, och jag är ingen människa med sömnproblem precis. Är jag trött kan jag sova även om sängen inte är bäddad, även om jag sover i tält, vad som än händer omkring.. Men jag kunde för i helvete inte andas inatt!!! Då kan man inte sova. Det är typ snor över hela min kudde. Hahaha, jag gråter och skrattar samtidigt för det är så äckligt!

Jag vill inte vara i skolan - men jag vill inte vara såhääär jävla sjuk heller! Inte okej. *Buhu*

Den här var läskigt lik mig. Näsdukar, huvudvärk, morgonrock. Fast jag är en tjej dock.. Tack google, du är så bra ibland.

PS. Jag hoppas ni förstod att converse-inlägget nedan var tidsinställt? Jag vaknade precis, jag ställde inte klockan halv åtta för att gå upp och skriva det..

Ibland kan jag undra lite vad jag tänker med..

Dagens stora vill ha

Dom här helt galet snygga conversen, står på most-have listan!
Men sen slår tanken mig och jag kommer tillbaka till verkligheten. Ja, dom är snygga, men för i helvete Amanda, det är snö ute! Det är vinter, när kommer du kunna använda dom där? Du vill ju bara ha dom för att dom är snygga. Ja, sant. Fyfaaan för vintern och snön :( Och åååh vad jobbigt att jag ska vara så smart och alltid tänka logiskt! *Usch*


PS. Jag vill fortfarande ha dom stående på skohyllan.

Tittar på berlocker och annat shit.

Jag ska ju som sagt bli en smyckesdesigner nu ;) Så ikväll har jag suttit och tittat igenom lite olika hemsidor och deras sortiment, ifall det finns något som var extra fint som jag skulle beställa hem. Men jag vet inte hur det blir med det, jag är mer en sån person som tittar på grejerna på nätet och köper det irl, efter att jag fått klämma, känna och studera.. Fastnade i alla fall för lillaparlan.se. Dom hade jättesöta grejer som verkligen gick i min stil, gillade speciellt alla kronor (som ni kan se..)


Jag letar efter Isabelles kofta!

AHMENDAH EFTERLYSER!!! Alla blickar hitåt, alla läser det här.. Haha

Ni vet Isabelles.nu..? Hon har i alla fall fått tag på the vinterkofta. Den är så fruktansvärt snygg och jag bara måste veta vart den är ifrån och vad den kostar! Eller kanke inte vad den kostar, det kan jag ta reda på själv, men det skulle ju underlätta lite på vägen.. Haha

Jag har suttit och läst igenom alla kommentarer som skrivits till det inlägget och alla förutom ungefär 5, ville veta vart koftan var köpt. En person tipsade om en liknande, men den var inte tillräckligt lik! Hehe, jag är inte nöjd ;)


Till vänster är Isabelles. Någon som vet vart den är köpt eller?! Till höger är wb-koftan från Ellos.

Ukraine's got talent




Dom här två små ungarna är heeelt fantastiska. Det är sjukt vad dom kan! Och shit vilka muskler dom har, att dom kommer ihåg hela numret utantill och vad dom ska göra härnäst? Asså jäääklar, kolla in deras armmuskler! Nej, jag är blown away. Hur gamla är dom egentligen? 6 år kanske..?
Samtidigt som jag blir jätteimponerad, så känner jag lite "men hur mycket måste dom träna egentligen? Stackars barn". Visst, dom är duktiga, men tänk om dom inte ens vill göra det där och så har dom en mamma som typ tvingar dom..
Spola fram ungefär en minut, ni måste titta på det här!

Ditt ord är min lag, Amanda.



Chacha Amanda! Självklart gör jag detta, även fast jag la ut "dagens låt" senast igår. Men det är baraaa för att du är döpt till det grymma namnet Amanda ;) Den här låten är riktigt go och videon också. Hoppas du gillar den också. Puss tillbaka!


Tim Berg - Seek bromance (director's cut)


I’ve been watching you
You’ve been hurting too
You give all your love
nothing left to show.
I have been there too
alone in my despair
Watching life go by,
no one whom to share
Boy you got it bad
but I got something good
I will treat you good
in every way yeah
You will never feel alone
my touch is such a rush
It over-flows..

I will give to you the love you seek and more
So what are you waiting for?
I will give to you the love you seek and more

Come on I’m waiting for you
I will give to you
The love you seek Come on
I will give to you
I’m waiting for you

(Jag vet att det var en helt cp lyrics, men det var allt jag hittade? Konstigt..)

Såhär ser mina cambilder ut när jag är sjuk..


Och nu kommer min söta mamma med huvudvärkstablett! Oh thank you, that's just what i needed. Det dunkar och burrar, borrar och gorrar inuti typ. Tack och lov hade vi bara dom starkaste man kan köpa receptfritt, det behöver jag ;) Annars skulle hon väl gett mig någon barnslig skit.

PS. Det är den nya tröjan som fick klä mig idag :)

Har smörjt in mina nya skor

Köpte ju i söndags nya skor, bootsen med snörning. Gillar ni dom, förresten? Fick väldigt bra respons av mina kompisar men pojkvännen säger att det ser ut som emoskor. Tur att jag inte tar åt mig *hihi*

Men som sagt, jag har nu smörjt in skinnet för att dom ska hålla sig och se lite fräscha ut, hehe. Passade då även på att ge höstbootsen samma medicin. Dom hade jag tänkt att slänga när jag köpte nya, men dom blev jättefina! Allt trasiga skor behöver är lite kärlek, så blir dom som nya igen ;) Hahaha, nej, kanske inte men..

Gulligt att det ser ut som jag har tre meter långa fötter :( Tog tydligen bilden ur en förskräcklig vinkel.. Jag har 37, så kom nu inte med någora "du har pippi långstrump fötter"-kommentarer.

Ten points heter dom nya, köpte jag på Johanssons och kostade 1200 kronor. Och sen vet väl alla redan att dom andra är från Din sko och kostar 500 spänn.

AMANDA
RSS 2.0